onsdag 22. februar 2012

Gode rutiner!

Etter nok ein gang å ha fått skryt av imponerte besteforeldre som har hatt de flinke barnebarna på overnatting, har me tenkt over å heldige me e som har jenter som e utrolig lette å legge for natta. De e som unger flest, og ingen dag/kveld e like, men stort sett og jamt over e det så å sei aldri nokke problem når kvelden kommer og de ska legge seg. Me kan jo sei me har vært heldige med ungane, men trur au me har gjort nokke rektig. For frå starten av var me veldig bevisst på at natt e natt. Og lange kveldsritualer va nokke som stod på "ikkje-ønsket" lista. Alle unger og alle familier e forskjellig, så det som passer hos oss trenger ikkje passe for naboen. Men ein ting eg e heilt overbevist om at e viktig for de små, det e rutiner! FASTE RUTINER!

Som tvillingforeldre ser en kanskje behovet for faste, gode rutiner enda tydligere, heilt frå starten av. Ska ein få seg litt ro og søvn mellom slaga e ein heilt avhengig av at babyene e samkjørte når det gjelder måltider og søvn. For i starten e det ikkje mange timane/minuttane mellom hvert "stell".

Me har vært temmelig "strikse" på de faste rutinene, at de samme tingene skjer i den samme rekkefølgen te de samme tidene hver dag. Det trur eg gjorde babyane våre tryggere og lettere å ha med å gjøre under leggetidene. Frå de va ganske små kjørte med ruta: vask/stell, ny bleie, flaske, ein sang ved senga- God natt! :) Nå som de e over 2 år har det ikkje vært mange kveldane eg kan telle som snuppene har vært vrange å få i seng.. Såklart vil det uansett være litt annerledes ved sjukdom..Men jamt over har de vært fantastiske! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du titter innom! Og tusen takk for koselige kommentarer og tilbakemeldinger :))