søndag 5. februar 2012

Kanelsnurrer uten mjelk

Me har baka i helga! Det e jo såå koselig, med 4 små never eller 20 små fingre som e OVERALT! hehe.. blir litt gris og et snev av stress for mor.. men jøss da, me har både vann, klut og såpe! Badekar har me au ;) Jobba laurdags kvelden, så då hadde me formiddagen te å finne på nokke koselig sammen, då blei det både sjokoladekake og kanel snurrer.



 Prøva nokke nytt au (for meg!!), og blei igronn veldig fornøgd.

Her e oppskrifta:

Kanelsnurrer uten melk (e uten egg au forsåvidt)

125 gr margarin uten melk og salt
5 dl soya melk (eg bruker alpro soya)
2 poser gjer (blir vel 24 gram)
1 dl sukker
litt kardemomme (1 ts eller nokke)
1- 1 1/2 liter kveitemjøl
romtemperert margarin te å smøre med
kanel
sukker
rosiner?

  1. Smelt margarin i ein kjele.
  2. Ha i mjelk og varm den til den er ca 37 grader.
  3. Hell mjelka over i ein bolle og rør ut gjeren oppi.
  4. Bland i sukker, kardemomme og kveitemjøl te ein jamn og blank deig.
  5. Dekk te med plast/handduk og sett den et lunt sted te heving. Ca 1 time.
  6. Deilgen eltes litt og deles i to. (eg bruker au å ha rosiner i hvertfall den eina av deigane)
  7. Kjevle ut begge delene te rekangulære leiver.
  8. Smør på godt med smør over heile.
  9. Strø over sukker og kanel.
  10. Rull deigen sammen frå langsia.
  11. Del opp i like store biter (ca 3 cm)
  12. Legg de på stekeplate med snittflata ned.
Stekes på 250 grader i 5- 10 min, avhenig av ovnen.




Det nye eg prøva nå va å legge ein dært smørblanding (smør, kanel og sukker) oppå hver av kanelsnurrane før steking.

De blei kjempe gode :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du titter innom! Og tusen takk for koselige kommentarer og tilbakemeldinger :))