Prøva nokke nytt au (for meg!!), og blei igronn veldig fornøgd.
Her e oppskrifta:
Kanelsnurrer uten melk (e uten egg au forsåvidt)
125 gr margarin uten melk og salt
5 dl soya melk (eg bruker alpro soya)
2 poser gjer (blir vel 24 gram)
1 dl sukker
litt kardemomme (1 ts eller nokke)
1- 1 1/2 liter kveitemjøl
romtemperert margarin te å smøre med
kanel
sukker
rosiner?
- Smelt margarin i ein kjele.
 - Ha i mjelk og varm den til den er ca 37 grader.
 - Hell mjelka over i ein bolle og rør ut gjeren oppi.
 - Bland i sukker, kardemomme og kveitemjøl te ein jamn og blank deig.
 - Dekk te med plast/handduk og sett den et lunt sted te heving. Ca 1 time.
 - Deilgen eltes litt og deles i to. (eg bruker au å ha rosiner i hvertfall den eina av deigane)
 - Kjevle ut begge delene te rekangulære leiver.
 - Smør på godt med smør over heile.
 - Strø over sukker og kanel.
 - Rull deigen sammen frå langsia.
 - Del opp i like store biter (ca 3 cm)
 - Legg de på stekeplate med snittflata ned.
 
Stekes på 250 grader i 5- 10 min, avhenig av ovnen.
Det nye eg prøva nå va å legge ein dært smørblanding (smør, kanel og sukker) oppå hver av kanelsnurrane før steking.
De blei kjempe gode :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du titter innom! Og tusen takk for koselige kommentarer og tilbakemeldinger :))